7-daagse motorreis “Taste of Scotland”

korte motorrondreis door Schotland

Een prachtige korte motorrondreis door Schotland  om  een goede indruk te krijgen van dit bijzondere land. Belangrijke onderdelen zoals Loch Ness, Cairngorms, west coast en Loch Lomond zijn in deze korte reis verwerkt. Als je thuis komt heb je het gevoel veel langer met vakantie geweest te zijn. Dit is een motorrondreis door Schotland die grote indruk achterlaat bij onze reizigers.

Kenmerken

Aantal deelnemers:               1 t/m 6 personen.
Geschikt voor beginnende motorrijders en motorrijders die met duopassagier de reis willen maken.

korte motorrondreis door Schotland
korte motorrondreis door Schotland

De route van dag tot dag van deze korte motorrondreis door Schotland

 

Dag 1 – Afvaart naar Newcastle

Om 15:00 uur meld je je bij de terminal van DFDS Seaways in IJmuiden. Vanaf 15:30 kan je inschepen en om 17:30 volgt de afvaart naar Newcastle.

Dag 2 – Aberdour (±230 km)

Om een uur of 9 meert het schip af. Als je door de douanecontrole bent is het tijd om te gaan toeren. We hebben in de eerste paar kilometers wat rotondes opgenomen om snel aan links verkeer te wennen. De route gaat via Carter Bar, waar je een mooi uitzicht hebt over het Schotse landschap.  Via Jedburgh en over de Queens Ferry Crossing rijd je naar Aberdour. In In dit stadje is ondermeer een mooi kasteel te vinden en een nostalgisch postkantoortje die het bezoeken zeker waard zijn.

Dag 3 – Inverurie  (±240 km)korte motorrondreis door Schotland

Het eerste gedeelte van de route van vandaag gaat door Glenfarg en Perth. Hierna zie je de natuur om je heen steeds grilliger worden. De hoogste pas van Groot-Brittannië, “Devils Elbow” en de weg door Royal Deeside naar het hotel complementeren deze route. Je hebt tijdens deze dag ook genoeg tijd om b.v. Braemar Castle of het pittoreske plaatsje Ballater te bezoeken.

Dag 4 – Fort William (±210 km)

Je rijdt naar “the Lecht” die toegang geeft tot het whisky Mekka van de wereld. Als je na Grantown naar links kijkt zie je de Cairngorms liggen en in de maanden mei en juni ligt daar nog sneeuw. Vervolgens richting de zuidoever van Loch Ness en daarna via Fort Augustus naar Fort William.

Dag 5 – Selkirk (±260 km) korte motorrondreis door Schotland

Heerlijk rijden door Glen Coe, een van de meest bekende valleien van Schotland. Na deze glen rij je door Rannoch Moor en dan het Trossachs national park in. Even stoppen bij de “Drovers Inn” om wat te eten en te drinken. De reis gaat na deze stop verder langs Loch Lomond richting Callander en Falkirk. Aan het einde van deze route is, vanzelfsprekend, het hotel. Je hebt daar alle gelegenheid om je dag door te nemen en uit te kijken naar de volgende dag.

Dag 6 – North Shields (DFDS Seaways) (±210 km)

De laatste dag in Groot-Brittannië. Na het ontbijt stap je op in je auto en ga je via Peebles en Coldstream naar de ferry. Ook deze route kent vele mooie wegen en een gevarieerd landschap. Het laatste stukje gaat over de snelweg en uiteindelijk bereik je de terminal waar de ferry is afgemeerd.

Dag 7 – Aankomst in IJmuiden korte motorrondreis door Schotland

Na opnieuw een fantastisch ontbijt in het buffet restaurant ga je nog even buiten te kijken hoe het schip de Nederlandse kust nadert. Tussen 9.00 en 9:30 uur meert het schip af in IJmuiden. Je gaat van boord, nog even snel door de douane en dan gaat het weer op huis aan. Wel rechts gaan rijden want links zit bij de meeste bestuurders nog in het systeem! En als je weer thuis bent gekomen is het terug kijken op een geslaagde motorrondreis door Schotland.

korte motorrondreis door Schotland met verrassende wegen

De route kan afwijken i.v.m. beschikbaarheid van hotelaccommodatie

    Bij de reissom inbegrepen korte motorrondreis door Schotland

  • Overtocht met DFDS Seaways van IJmuiden naar Newcastle en terug inclusief
   voertuig(en) ontbijt en diner in het buffetrestaurant en een hut(ten) geschikt voor 2 personen;
  • 4 Hotelovernachtingen op basis van bed & breakfast;
  • Dagroutes geschikt voor google maps of Garmin en Tom-Tom motornavigatie systemen;
  • Persoonlijke reisbrochure met:
   – Algemene informatie Groot-Brittanië;
   – Informatie over de verkeersregels in Groot-Brittannië;
   – Informatie en adressen van de geboekte hotels en inn’s;
   – Reisplanning;
   – Stickers voor het afplakken van koplamp i.v.m. het links rijden;
   – Instructie hoe de stickers (indien nodig) op de koplap te plakken;
   – Points of Interest per dag inclusief adres en website (voor zover bij ons bekent);
   – Belangrijke adressen en telefoonnummers indien nodig bij calamiteiten;
   – Per reiziger een Emergency Information formulier;
  • De brochure wordt ook als PDF naar u verzonden, altijd makkelijk om even op tablet, I-pad of mobieltje te kijken bij de websites van de points of interest;
  • GGTO Reisgarantie;

Hotels en Inn’s

De hotels die wij boeken voor onze klanten zijn familie hotels en Inn’s die in meeste gevallen in dorpen of net even buiten de stad zijn gesitueerd.

Bij bijna alle accommodaties kan ook in het restaurant gedineerd worden, mocht dat niet zo zijn dan is er een etablissement in de omgeving van het hotel waar gedineerd kan worden.

Vanzelfsprekend een landingsdrankje worden genuttigd in de pub van het hotel of mocht dat ook niet aanwezig zijn dan in de directe omgeving van het hotel.

Alle kamers zijn voorzien van TV, mogelijkheid van zelf thee en/of koffie bereiden en hebben een eigen badkamer met faciliteiten die je in zo’n ruimte mag verwachten.
WiFi is in de meeste gevallen gratis, vraag wel om de toegangscode.

De hotelier en personeel zijn altijd bereid om u meer te vertellen over de omgeving.

https://www.stichting-ggto.nl/html/Welkom.asp