7-daagse motorreis “Taste of Scotland”

korte motorrondreis door Schotland

Een prachtige rondreis  om in een korte tijd een goede indruk te krijgen van dit bijzondere land. Belangrijke onderdelen zoals Loch Ness, Cairngorms, west coast en Loch Lomond zijn in deze korte reis verwerkt. Als je thuis komt heb je het gevoel veel langer met vakantie geweest te zijn. Dit is een motorrondreis door Schotland die grote indruk achterlaat bij onze reizigers.

Kenmerken

Totaal aantal kilometers:     ± 1125 km (gemiddeld per dag 225 km).
Aantal deelnemers:               1 t/m 6 personen.
Vertrek:                                   van 15 mei t/m 15 september iedere dag van de week behalve zondag.

korte motorrondreis door Schotland
korte motorrondreis door Schotland

De route van dag tot dag korte motorrondreis door Schotland

 

Dag 1 – Afvaart naar Newcastle

Om 15:00 uur meld je je bij de terminal van DFDS Seaways in IJmuiden. Vanaf 15:30 kan je inschepen en om 17:30 volgt de afvaart naar Newcastle.

Dag 2 – Aberdour (±250 km)

Om een uur of 9.00 meert het schip af. Na het ontbijt ga je naar je motor en om een uur of 10.00 Britse tijd ga je lekker rijden. We hebben in de eerste paar kilometers wat rotondes opgenomen om snel en gemakkelijk aan links verkeer te wennen. De route gaat via Carter Bar, waar je een mooi uitzicht hebt over het Schotse landschap, via de Moorfoothills en over de Forth Road Bridge rijd je dan naar Aberdour. In Aberdour vind je een mooi kasteel en een nostalgisch postkantoortje, die een bezoek meer dan waard zijn.

Dag 3 – Kildrummy en omgeving  (±225 km) korte motorrondreis door Schotland

Het eerste gedeelte van deze route gaat door Glenfarg en Perth. Hierna wordt de natuur steeds grilliger. Via de hoogste pas van Groot-Brittannië “Devils Elbow” en de weg door Royal Deeside, met Balmoral castle, kom je weer terug in de bewoonde wereld. Tijdens de rit heb je mooi zicht op de zuidkant van Cairngorms en is er veel kans dat je edelherten en ander wild ziet.

Dag 4 – Fort William (±210 km)

Na vertrek uit Kildrummy is het gelijk genieten! Je rijdt naar “the Lecht” die toegang geeft tot het whisky Mekka van de wereld. Als je na Grantown naar links kijkt zie je de Cairngorms liggen en in de maanden mei en juni ligt daar nog sneeuw. Vervolgens richting de zuidoever van Loch Ness en daarna via Fort Augustus naar Fort William.

Dag 5 – Carnwath (±230 km)

Heerlijk rijden door Glen Coe, een van de meest bekende valleien van Schotland. Na deze glen rij je door Rannoch Moor en dan het Trossachs national park in. Even stoppen bij de “Drovers Inn” om wat te eten en te drinken. De reis gaat na deze stop verder langs Loch Lomond richting Callander en Falkirk. Aan het einde van deze route is, vanzelfsprekend, het hotel. Je hebt daar alle gelegenheid om je dag door te nemen en uit te kijken naar de volgende dag.

Dag 6 – North Shields (DFDS Seaways) (±210 km)

De laatste dag in Groot-Brittannië. Na het ontbijt stap je op in je auto en ga je via Peebles en Coldstream naar de ferry. Ook deze route kent vele mooie wegen en een gevarieerd landschap. Het laatste stukje gaat over de snelweg en uiteindelijk bereik je de terminal waar de ferry is afgemeerd.

Dag 7 – Aankomst in IJmuiden korte motorrondreis door Schotland

Na opnieuw een fantastisch ontbijt in het buffet restaurant ga je nog even buiten te kijken hoe het schip de Nederlandse kust nadert. Tussen 9.00 en 9:30 uur meert het schip af in IJmuiden. Je gaat van boord, nog even snel door de douane en dan gaat het weer op huis aan. Wel rechts gaan rijden want links zit bij de meeste bestuurders nog in het systeem! En als je weer thuis bent gekomen is het terug kijken op een geslaagde motorrondreis door Schotland.

korte motorrondreis door Schotland met verrassende wegen

De route kan afwijken i.v.m. beschikbaarheid van hotelaccommodatie

    Bij de reissom inbegrepen korte motorrondreis door Schotland

  • Overtocht met DFDS Seaways van IJmuiden naar Newcastle en terug (inclusief ontbijt in het buffet restaurant en een binnenhut voor 2 personen)
  • De accommodatie aan boord van de ferry kunt u opwaarderen naar zeezicht hutten tegen een meerprijs.
    Het diner op de ferry kunt u vooraf boeken (is goedkoper dan aan boord reserveren);
  • 4 Hotelovernachtingen op basis van bed & breakfast;
  • Route voor GPS of route op papier;
  • Informatie over verkeer en Groot-Brittannië in het algemeen;