9-daagse reis “Great passes of Scotland”

Motorvakantiereis door Schotland

Motorreis door Schotland betekent lekker ontspannen rijden met je motor door een overweldigende natuur, waar kleine dorpjes en mooie kastelen het landschap afwisselen. De routes zijn zo gemaakt dat je behoorlijk de tijd kunt nemen om bezienswaardigheden zoals musea, kastelen en distilleerderijen te bezoeken en foto’s te maken.

Monsters Motorvakantiereis door Schotland
Natuurlijk heeft deze motorreis door Schotland route langs Loch Ness, daar schijnt een monster rond te zwemmen. Als je aan het einde van de middag bij je hotel aankomt kan je bij een glaasje nagenieten van de bijzondere route die je die dag hebt gemaakt en de bezienswaardigheden die je hebt gezien.

Kenmerken

Deze motorreis door Schotland is geschikt voor:
Motorrijders met gemiddelde rijervaring en motorrijders met duopassagier;

aantal deelnemers:
1 t/m 6 personen;

motorreis door Schotland

motorreis door Schotland

Deze Motorvakantiereis door Schotland van dag tot dag

motorreis door Schotland

Dag 1 – Afvaart naar Newcastle

Om 15:00 uur meld je je bij de terminal van DFDS Seaways in IJmuiden. Vanaf 15:30 kan je inschepen en om 17:30 volgt de afvaart naar Newcastle. Je ontbijt in het buffet restaurant is bij de prijs inbegrepen.

Dag 2 – Aberdour (±230 km)

Om een uur of 9.00 meert het schip af. Na het ontbijt ga je naar je motor. We hebben in de eerste paar kilometers wat rotondes opgenomen om lekker snel en gemakkelijk aan links verkeer te wennen. De route gaat via Carter Bar, waar je een mooi uitzicht hebt over het Schotse landschap, en over de Queensferry  Crossing rijd je vervolgens naar Aberdour.

Dag 3 – Inverurie, Kemnay (±200 km) Motorvakantiereis door Schotland

Het eerste gedeelte van deze route gaat door Glenfarg en Perth. Hierna wordt de natuur steeds grilliger. De hoogste pas van Groot-Brittannië “Devils Elbow” en de weg door Royal Deeside naar het hotel complementeren deze route. Je hebt tijdens deze dag ook genoeg tijd om Braemar Castle of het pittoreske plaatsje Ballater te bezoeken.

 

Dag 4 – Roybridge (±220 km)

Je rijdt deze dag via de Lecht en Grantown on Spey naar Loch Ness. In de maanden mei en juni kun je sneeuw zien liggen op de noordkant van de Cairngorms. Aan de zuidwestkant van Loch Ness ligt het plaatsje Fort Augustus dat beroemd is geworden door het Caladonian Canal en de sluizen die de twee meren met elkaar verbinden.
Het laatste stukje naar het hotel voert je door Spean Bridge en verder naar Roy Bridge.

Dag 5 – Cairnbaan (±193 km)

Via Fort William en om Loch Leven rijd je Glencoe in. Hoge bergen en een mooie weg leiden je naar Rannoch Moor om vervolgens weer af te dalen naar Loch Awe. Uiteindelijk kom je bij Crinan canal en vind je het hotel in Cairnbaan.

Dag 6 – Selkirk (±265 km)

Deze dag rijd je om en door het Trossachs natuurreservaat naar Callander. Eenmaal door dit plaatsje rijd je naar Falkirk via Stirling. We hebben natuurlijk, ook in deze motorvakantiereis door Schotland, de “Kelpies” (twee beelden van paardenkoppen van gemiddeld 32 meter hoog) en “Falkirk Wheel” (een bijzondere scheepslift) in de route opgenomen. Het laatste stuk van de route naar het hotel in de omgeving van Selkirk voert gaat door een prachtig landschap.

Dag 7 – Castle Douglas (±193 km) Motorvakantiereis door Schotland

Dit is de laatste dag dat je door Schotland rijdt tijdens deze reis. De route gaat deels langs de grens, opnieuw over hele leuke en fraaie weggetjes. Leuke plaatsjes zoals Moffat zal je op je route vinden. Uiteindelijk is Castle Douglas je laatste overnachting in Schotland deze rondreis.

Dag 8 – North Shields (DFDS Seaways) (±120 km)

Via vele kleine weggetjes ga je naar de ferry. Eventueel kan je in Ponteland nog wat lunchen in de fraaie en gezellige Diamond Inn. Het laatste stukje voert je over de snelweg maar daar voor kan je nog even intens genieten van de natuur en de vele kleine plaatsjes waar je doorheen rijdt.

Dag 9 – Aankomst in IJmuiden

Alle tijd om te genieten van een ontbijt in het buffet restaurant en nog even buiten te kijken hoe het schip de Nederlandse kust nadert. Tussen 9.00 en 9:30 uur meert het schip af in IJmuiden. Je gaat van boord, nog even door de douane en dan gaat het weer op huis aan. Wel rechts gaan rijden want links zit bij de meeste bestuurders nog in het systeem! Eenmaal thuis kun je terug kijken op een geslaagde motorreis door Schotland.

De route kan afwijken i.v.m. beschikbaarheid van hotel accommodatie.

    Bij de reissom inbegrepen Motorvakantiereis door Schotland

  • Overtocht met DFDS Seaways van IJmuiden naar Newcastle en terug inclusief
   voertuig(en) ontbijt en diner in het buffetrestaurant en een hut(ten) geschikt voor 2 personen;
  • 6 Hotelovernachtingen op basis van bed & breakfast;
  • Dagroutes geschikt voor google maps of Garmin en Tom-Tom motornavigatie systemen;
  • Persoonlijke reisbrochure met:
   – Algemene informatie Groot-Brittanië;
   – Informatie over de verkeersregels in Groot-Brittannië;
   – Informatie en adressen van de geboekte hotels en inn’s;
   – Reisplanning;
   – Stickers voor het afplakken van koplamp i.v.m. het links rijden;
   – Instructie hoe de stickers (indien nodig) op de koplap te plakken;
   – Points of Interest per dag inclusief adres en website (voor zover bij ons bekent);
   – Belangrijke adressen en telefoonnummers indien nodig bij calamiteiten;
   – Per reiziger een Emergency Information formulier;
  • De brochure wordt ook als PDF naar u verzonden, altijd makkelijk om even op tablet, I-pad of mobieltje te kijken bij de websites van de points of interest;
  • GGTO Reisgarantie;

individuele motorrondreizen door Schotland

Aanpassen van deze reis

Heb je wensen of wil je de route hier en daar aangepast hebben?  Neem dan contact op met LRP Reizen. Wij kijken naar de mogelijkheden en bespreken die met u.

Hotels en Inn’s

De hotels die wij boeken voor onze klanten zijn familie hotels en Inn’s die in meeste gevallen in dorpen of net even buiten de stad zijn gesitueerd.

Bij bijna alle accommodaties kan ook in het restaurant gedineerd worden, mocht dat niet zo zijn dan is er een etablissement in de omgeving van het hotel waar gedineerd kan worden.

Vanzelfsprekend een landingsdrankje worden genuttigd in de pub van het hotel of mocht dat ook niet aanwezig zijn dan in de directe omgeving van het hotel.

Alle kamers zijn voorzien van TV, mogelijkheid van zelf thee en/of koffie bereiden en hebben een eigen badkamer met faciliteiten die je in zo’n ruimte mag verwachten.
WiFi is in de meeste gevallen gratis, vraag wel om de toegangscode.

De hotelier en personeel zijn altijd bereid om u meer te vertellen over de omgeving.

motorreis door Schotland

motorreis door Schotland

https://www.stichting-ggto.nl/html/Welkom.asp

motorreis door Schotland