9-daagse reis “Kris-Kros Scotland”

motorvakantie dwars door Schotland

Deze motorvakantie dwars door Schotland staat in het teken van de bergen en dalen. Je doorkruist op de motor de binnenlanden met z’n vele woeste bergen, brede watervallen en de twee hoogste passen van Groot-Brittannië. Na iedere bocht een ander uitzicht met kleine dorpjes en sprookjesachtige kastelen. Natuurlijk ga je langs Loch Ness en door Glencoe. Wij hebben de “Two Kelpies” en “Falkirk Wheel” opgenomen in één van de routes. De routes zijn gemaakt om tijd over te hebben om bezienswaardigheden te bezoeken. Ben je duo passagier, dan is er genoeg tijd om tijdens het rijden van de routes om te stoppen en even de benen te strekken.
En als je na je reis thuis bent zal je met plezier terugdenken aan een zeer geslaagde vakantie.

Kenmerken motorvakantie dwars door Schotland

geschikt voor:
motorrijders met gemiddelde rijervaring en motorrijders met duopassagier.

aantal deelnemers:
1 t/m 6 personen.

De route van dag tot dag motorvakantie dwars door Schotland

Dag 1 – Afvaart naar Newcastle

Om 15:00 uur meld je je bij de terminal van DFDS Seaways in IJmuiden. Vanaf 15:30 kan je inschepen en om 17:30 volgt de afvaart naar Newcastle.

Dag 2 – Aberdour (±235 km) motorvakantie dwars door Schotland

Om een uur of 9.00 meert het schip af. Na het ontbijt ga je naar je motor en om een uur of 10.00 Britse tijd gaat het toeren beginnen. We hebben in de eerste paar kilometers wat rotondes opgenomen om snel en gemakkelijk aan links verkeer te wennen. De route gaat via Carter Bar, waar je een mooi uitzicht hebt over het Schotse landschap, via de Moorfoothills en over de Queens crossing rijd je dan naar Aberdour.

Dag 3 – Cairnbaan (±205 km)

Na je ontbijt vertrek je van Aberdour naar Inveraray. De route heeft in het begin een agrarisch karakter maar verandert snel door de mooie wegen langs hoge bergen. Natuurlijk hebben we Loch Lomond in de route opgenomen evenals de Glen Kinglaspas tussen Loch Long en Loch Fine.

Dag 4 – Inverurie, Kemnay (±305 km)

De langste route van deze reis gaat dwars door Schotland. Adembenemende vergezichten, watervallen en de hoogste pas van Groot-Brittannië, “Devils Elbow”, zijn het fotograferen meer dan waard. Uiteindelijk kom je in het vriendelijke Aberdeenshire in een Inn waar je rustig de dag kan doornemen onder het genot van een glaasje.

Dag 5 – Roybridge (± 210 km)

Na vertrek  is het gelijk genieten! Je rijdt naar “the Lecht” die toegang geeft tot het whisky Mekka van de wereld. Als je na Grantown naar links kijkt zie je de Cairngorms liggen en in de maanden mei en juni ligt daar nog sneeuw. Vervolgens richting de zuidoever van Loch Ness en daarna via Fort Augustus naar Roybridge waar een leuke en aangename Inn op je komst wacht.

Dag  – Selkirk (±260 km) motorvakantie dwars door Schotland

Deze dag rijd je langs de hoogste berg van Schotland “Ben Nevis” en daarna ga je Glencoe in. Een prachtige route die langzaam stijgt voert je langs Rannoch Moor, een moerasachtig gebied. Daarna daal je af naar Loch Lomond. Dit gebied “Trossachs National Park” is het op één na grootste natuurpark van Groot-Brittannië waar je je zal verbazen over de alomtegenwoordige schoonheid.

Dag 7 – Castle Douglas (±225 km)

Het toeren door het zuidwesten van Schotland is net zo bijzonder als de rest van dit adembenemende land. Leuke kleine stadjes en bijzondere natuur maakt zo’n route compleet.

Dag 8 – North Shields (DFDS Seaways) (±200km)

Nog slechts 200 kilometer resten je tussen het hotel en de ferry. Maar natuurlijk hebben wij weer een aantal leuke weggetjes gevonden. Een bezoekje aan één van de Romeinse forten behoort tot de mogelijkheden. Wij raden iedereen aan om nog even bij de “Diamond Inn” langs te gaan voor je laatste barmeal in Groot-Brittannië. Hierna rijd je naar de terminal waar de ferry ligt. ’s Avonds bij een drankje kan je terug denken aan een mooie motorvakantie dwars door Schotland.

Dag 9 – Aankomst in IJmuiden

Je hebt alle tijd om te genieten van een ontbijt in het buffet restaurant en nog even buiten te kijken hoe het schip de Nederlandse kust nadert. Tussen 9.00 en 9:30 uur meert het schip af in IJmuiden. Je gaat van boord, nog even snel door de douane en dan gaat het weer op huis aan. Wel rechts gaan rijden want links zit bij de meeste bestuurders nog in het systeem!

De route kan afwijken i.v.m. beschikbaarheid van hotelaccommodaties

    Bij de reissom inbegrepen motorvakantie dwars door Schotland

  • Overtocht met DFDS Seaways van IJmuiden naar Newcastle en terug inclusief
   voertuig(en) ontbijt en diner in het buffetrestaurant en een hut(ten) geschikt voor 2 personen;
  • 6 Hotelovernachtingen op basis van bed & breakfast;
  • Dagroutes geschikt voor google maps of Garmin en Tom-Tom motornavigatie systemen;
  • Persoonlijke reisbrochure met:
   – Algemene informatie Groot-Brittanië;
   – Informatie over de verkeersregels in Groot-Brittannië;
   – Informatie en adressen van de geboekte hotels en inn’s;
   – Reisplanning;
   – Stickers voor het afplakken van koplamp i.v.m. het links rijden;
   – Instructie hoe de stickers (indien nodig) op de koplap te plakken;
   – Points of Interest per dag inclusief adres en website (voor zover bij ons bekent);
   – Belangrijke adressen en telefoonnummers indien nodig bij calamiteiten;
   – Per reiziger een Emergency Information formulier;
  • De brochure wordt ook als PDF naar u verzonden, altijd makkelijk om even op tablet, I-pad of mobieltje te kijken bij de websites van de points of interest;
  • GGTO Reisgarantie;

Hotels en Inn’s

De hotels die wij boeken voor onze klanten zijn familie hotels en Inn’s die in meeste gevallen in dorpen of net even buiten de stad zijn gesitueerd.

Bij bijna alle accommodaties kan ook in het restaurant gedineerd worden, mocht dat niet zo zijn dan is er een etablissement in de omgeving van het hotel waar gedineerd kan worden.

Vanzelfsprekend een landingsdrankje worden genuttigd in de pub van het hotel of mocht dat ook niet aanwezig zijn dan in de directe omgeving van het hotel.

Alle kamers zijn voorzien van TV, mogelijkheid van zelf thee en/of koffie bereiden en hebben een eigen badkamer met faciliteiten die je in zo’n ruimte mag verwachten.
WiFi is in de meeste gevallen gratis, vraag wel om de toegangscode.

De hotelier en personeel zijn altijd bereid om u meer te vertellen over de omgeving.