15-daagse motorreis”Beauty of Scotland”

Motorreis door Schotland voor iedereen
15-daagse motorreis door Schotland

Deze  fraaie 15-daagse motorreis door Schotland is bijzonder geschikt voor reizigers die voor het eerst naar dit land gaan. Je krijgt verassende landschappen te zien die iedere keer van karakter verschillen. Er zijn speciale dagen ingepland om een omgeving te verkennen of een stad zoals Edinburgh te bezoeken. Kastelen, Loch Ness en de westkust zijn eigenlijk een must in deze 15-daagse motorreis door Schotland. De langste dagtrip is van Kyle of Lochalsh via Skye naar Roybridge, maar ook daar is er de mogelijkheid voor een oversteek met de ferry naar Mallaig , waardoor de route een aantal kilometers wordt ingekort. Wij beschouwen deze reis zelf als één van de mooiste in ons programma.

Kenmerken

geschikt voor:
motorrijders met gemiddelde rijervaring en motorrijders met duopassagier.

aantal deelnemers:
1 t/m 6 personen.

15-daagse motorreis door Schotland
15-daagse motorreis door Schotland

De route van dag tot dag van deze 15 daagse motorreis door Schotland

Dag 1 – Afvaart naar Newcastle

Om 15:00 uur meld je je bij de terminal van DFDS Seaways in IJmuiden. Vanaf 15:30 kan je inschepen en om 17:30 volgt de afvaart naar Newcastle.

Dag 2 – Aberdour (±210 km)

Om een uur of 9 meert het schip af. Als je door de douanecontrole bent is het tijd om te gaan toeren. We hebben in de eerste paar kilometers wat rotondes opgenomen om snel aan links verkeer te wennen. De route gaat via Carter Bar, waar je een mooi uitzicht hebt over het Schotse landschap.  Via Jedburgh en over de Queens Ferry Crossing rijd je naar Aberdour. In In dit stadje is ondermeer een mooi kasteel te vinden en een nostalgisch postkantoortje die het bezoeken zeker waard zijn.

Dag 3 – Aberdour, een rondrit of bezichtigen van Edinburg of Dundee

Deze dag kan je bijvoorbeeld rondtoeren door “Kingdom of Fife” en onder andere de leuke plaatsjes Crail en Pittenweem ontdekken. Bezoek Dundee, beroemd om haar marmelade, of je gaat met de trein naar Edinburgh. Bekijk het kasteel van Edinburg en geniet van de smeltkroes van cultuur en historie.

Dag 4 – Inverurie (±200 km)

Het eerste gedeelte van de route van vandaag gaat door Glenfarg en Perth. Hierna zie je de natuur om je heen steeds grilliger worden. De hoogste pas van Groot-Brittannië, “Devils Elbow” en de weg door Royal Deeside naar het hotel complementeren deze route. Je hebt tijdens deze dag ook genoeg tijd om b.v. Braemar Castle of het pittoreske plaatsje Ballater te bezoeken.

Dag 5 Inverurie

Kastelen, whisky en leuke kleine stuur weggetjes kunnen deze dag ontdekt worden. Je komt een grote variatie in landschap van vriendelijk en uitgestrekte bossen tot steppe-achtige bergen tegen. Aan de westkant zal je de Cairngorms en in het noorden de Ladder Hills kunnen zien.

Dag 6 – Wick (±245 km)

Je rijdt deze dag via de Lecht en Grantown on Spey naar Wick. Je ziet duidelijk het landschap van het oude gebergte in het jonge gebergte overgaan, dat zich ten noorden van Loch Ness bevindt.

Dag 7 – Golspie (±235km)

Een mooie rondrit maken langs de noordwest kust van Schotland. De meest bijzondere stukken van de “NC500” en mogelijkheden om dit zeer bijzondere gedeelte van Schotland te ontdekken.

Dag 8 – Kyle of Lochalsh (±225 km)

Wederom een aangename route van de oostkust naar de westkust van Schotland. Natuurlijk zijn er voldoende mogelijkheden om stil te staan en in stilte het land opsnuiven en genieten van de ongerepte natuur. Ook hier na iedere bocht een adembenemend uitzicht.

Dag 9 – Fort William (±265 km)

Je rijdt via Isle of Skye naar Fort William. Op Skye zijn een aantal  interessante bezienswaardigheden die een bezoekje waard zijn.

Dag 10 – Fort William

Een dagje om te slenteren door Fort William. Op historisch gebied zijn er bovendien zijn er bezienswaardigheden zoals het West Highland Museum en Saint Andrew’s Church. Je kunt ook een rondrit maken langs Lochailort, Salen en Corran.

Dag 11 – Cairnbaan (±225 km)

Een leuk route  over Glencoe en door Rannoch Moor, waarna je afdaalt naar Loch Awe. De zuidelijke weg langs Loch Awe trakteert je op een prachtig uitzicht over het meer. Daarna draai je verder naar het zuiden om via Lochgilphead, naar Cairnbaan te rijden.

Dag 12 – Selkirk (± 250 km)

Je rijdt eerst naar het noordelijkste puntje van Loch Fyne om vervolgens door Glen Kinglas naar Loch Long te toeren.  De tocht wordt vervolgd langs Loch Lomond. De route gaat noord om Glasgow naar Stirling.  Bezoekjes aan de “Two Kelpies” en “Falkirk Wheel” zijn zeker de moeite waard.

Dag 13 – Castle Douglas (±225 km)

Ook de zuidwest hoek van Schotland is zeer de moeite waard. De route gaat wederom door een adembenemend landschap waar bij je volop geniet van rust, stilte en schoonheid.

Dag 14 – North Shields (DFDS Seaways) (±190 km)

De laatste dag in Schotland en Engeland. De route gaat langs Gretna Green (bekend van de speed huwelijken) en langs de muur van Hadrianus. Een mooie afsluiting van een reis door Schotland.

Dag 15 – Aankomst in IJmuiden

Alle tijd om te genieten van een ontbijt in het  buffet restaurant en nog even buiten te kijken hoe het schip de Nederlandse kust nadert. Tussen 9 en 9:30 uur meert het schip af in IJmuiden. Je gaat van boord, nog even door de douane en dan gaat het weer op huis aan. Ben je eenmaal thuis dan kan je terug kijken op een bijzonder geslaagde 15-daagse reis door Schotland

De route kan afwijken i.v.m. beschikbaarheid van hotel accommodatie.

15 daagse motorreis door Schotland

Bij de reissom inbegrepen

 • Overtocht met DFDS Seaways van IJmuiden naar Newcastle en terug inclusief
  voertuig(en) ontbijt en diner in het buffetrestaurant en een hut(ten) geschikt voor 2 personen;
 • 12 Hotelovernachtingen op basis van bed & breakfast;
 • Dagroutes geschikt voor google maps of Garmin en Tom-Tom motornavigatie systemen;
 • Persoonlijke reisbrochure met:
  – Algemene informatie Groot-Brittanië;
  – Informatie over de verkeersregels in Groot-Brittannië;
  – Informatie en adressen van de geboekte hotels en inn’s;
  – Reisplanning;
  – Stickers voor het afplakken van koplamp i.v.m. het links rijden;
  – Instructie hoe de stickers (indien nodig) op de koplap te plakken;
  – Points of Interest per dag inclusief adres en website (voor zover bij ons bekent);
  – Belangrijke adressen en telefoonnummers indien nodig bij calamiteiten;
  – Per reiziger een Emergency Information formulier;
 • De brochure wordt ook als PDF naar u verzonden, altijd makkelijk om even op tablet, I-pad of mobieltje te kijken bij de websites van de points of interest;
 • GGTO Reisgarantie;
15-daagse motorreis door Schotland

Aanpassen van deze reis

Heb je wensen of wil je de route hier en daar aangepast hebben? Neem dan contact op met LRP Reizen. Wij kijken naar de mogelijkheden en bespreken die met u.

Hotels en Inn’s

De hotels die wij boeken voor onze klanten zijn familie hotels en Inn’s die in meeste gevallen in dorpen of net even buiten de stad zijn gesitueerd.

Bij bijna alle accommodaties kan ook in het restaurant gedineerd worden, mocht dat niet zo zijn dan is er een etablissement in de omgeving van het hotel waar gedineerd kan worden.

Vanzelfsprekend een landingsdrankje worden genuttigd in de pub van het hotel of mocht dat ook niet aanwezig zijn dan in de directe omgeving van het hotel.

Alle kamers zijn voorzien van TV, mogelijkheid van zelf thee en/of koffie bereiden en hebben een eigen badkamer met faciliteiten die je in zo’n ruimte mag verwachten.
WiFi is in de meeste gevallen gratis, vraag wel om de toegangscode.

De hotelier en personeel zijn altijd bereid om u meer te vertellen over de omgeving.

15-daagse motorreis door Schotland

15-daagse motorreis door Schotland

15-daagse motorreis door Schotland