15-daagse reis “History Nature en Culture”

15 daagse motorvakantie door Schotand

Deze 15-daagse motorvakantie door Schotland heeft in de meeste hotels twee overnachtingen zo kan je kan regelmatig lokaal toeren. Zonder zorgen bezienswaardigheden bezoeken en weer verder door prachtige natuurgebieden en idyllische plaatsjes. Regio’s verkennen en lekker ontspannen zijn de kernwoorden van deze bijzondere reis.

Kenmerken

geschikt voor:
motorrijders met gemiddelde rijervaring en motorrijders met duopassagier.

aantal deelnemers:
1 t/m 6 personen.

De route van dag tot dag 15 daagse motorvakantie door Schotland

Dag 1 – Afvaart naar Newcastle

Om 15:00 uur meld je je bij de terminal van DFDS Seaways in IJmuiden. Vanaf 15:30 kan je inschepen en om 17:30 volgt de afvaart naar Newcastle.

Dag 2 – Aberdour (±235 km)

Om een uur of 9 meert het schip af. Als je door de douanecontrole bent is het tijd om te gaan toeren. We hebben in de eerste paar kilometers wat rotondes opgenomen om snel aan links verkeer te wennen. De route gaat via Carter Bar, waar je een mooi uitzicht hebt over het Schotse landschap. Via Jedburgh en over de Queens Ferry Crossing rijd je naar Aberdour. In dit stadje is ondermeer een mooi kasteel te vinden en een nostalgisch postkantoortje die het bezoeken zeker waard zijn.

Dag 3 – Aberdour, een rondrit of bezichtigen van Edinburg of Dundee

Deze dag kan je rondtoeren door “Kingdom of Fife” en onder andere de leuke plaatsjes Crail en Pittenweem ontdekken. Bezoek Dundee, beroemd om haar marmelade, of je gaat met de trein naar Edinburgh. Bekijk het kasteel van Edinburg en geniet van de smeltkroes van cultuur en historie.

Dag 4 – Inverurie (Kemnay) (±240 km)

Het eerste gedeelte van de route van vandaag gaat door Glenfarg en Perth. Hierna zie je de natuur om je heen steeds grilliger worden. De hoogste pas van Groot-Brittannië, “Devils Elbow” en de weg door Royal Deeside naar het hotel complementeren deze route. Je hebt tijdens deze dag ook genoeg tijd om b.v. Braemar Castle of het pittoreske plaatsje Ballater te bezoeken.

Dag 5 – Inverurie (Kemnay) Rondrit (±190 km)

Kastelen, whisky en leuke kleine stuur weggetjes kunnen deze dag ontdekt worden. Je komt een grote variatie in landschap van vriendelijk en uitgestrekte bossen tot steppe-achtige bergen tegen. Aan de westkant zal je de Cairngorms en in het noorden de Ladder Hills kunnen zien.

Dag 6 – Altnaharra (±242 km)

Je toert lekker door naar “the Lecht” en Grantown on Spey, de whiskyhoofdstad van de wereld. De route wordt vervolgd via Inverness naar Altnaharra. Je ziet tijdens de rit het landschap veranderen van een geologisch oud gebergte naar een nieuw.

Dag 7 – Golspie (±245 km)

Heerlijk rijden langs de noord en west kust van Schotland. Een geoefend oog zal bijzondere zoogdieren kunnen waarnemen zoals de orka en Groenlandse walvis.

Dag 8 – Glenelg (±228 km)

Een rit dwars door Schotland. Van de oostkust naar de westkust. Een zeer gevarieerd en imponerend landschap.

Dag 9 – Rondrit over Isle of Skye (±190 km)

Een rondje over het Ilse of Skye is een geweldige ervaring. Skye heeft een geheel eigen landschap dat zeer wordt beïnvloed door de zee.  Eenmaal weer terug in je hotel volgt dan weer het nagenieten van een bijzondere eiland met een geheel eigen karakter.

Dag 10 – Fort William (±230 km)

We rijden verder naar het zuiden. Via de zuidkant van Loch Ness kom je uiteindelijk in Fort Augustus. Voor de rest van de dag hebben we een route voor je uitgezet: langs Loch Lochy en Spean Bridge rijgen de kilometers zich fraai aaneen om uiteindelijk in de omgeving van Fort William te arriveren.

Dag 11 – Cairnbaan (±228 km)

Deze dag rij je langs de hoogste berg van Schotland de “Ben Nevis” en daarna ga je Glencoe in. Een prachtige route die langzaam stijgt voert je langs Rannoch Moor, een moerasachtig gebied. Daarna daal je af naar Loch Awe en rijd je langs dit 41 kilometer lange meer. Het laatste stuk van deze route gaat langs Crinan Canal.

Dag 12 – Cairnbaan (Rondrit ±190 km)

Wederom een mooie rondrit. Een afwisselend landschap met helemaal aan de zuidkant een uitzicht (bij helder weer) naar Noord Ierland.

Dag 13 – Castle Douglas (±260 km)

Je kan via Inveraray en de noordkant van Loch Fyne naar Dunoon rijden of je kiest voor het veerpontje via Tarbet naar Portavadie en vervolgens door naar Dunoon. Daar neem je de volgende veerpont naar Greenock. Je rijdt verder naar Castle Douglas via het Galloway forest park.

Dag 14 – North Shields (DFDS Seaways) (±210 km)

De laatste dag in Schotland en Engeland. De route gaat langs Gretna Green (bekend van de speed huwelijken) en de muur van Hadrianus. Een mooie afsluiting van een reis door Schotland.

Dag 15 – Aankomst in IJmuiden

Alle tijd om te genieten van een ontbijt in het buffet restaurant en nog even buiten te kijken hoe het schip de Nederlandse kust nadert. Tussen 9 en 9:30 uur meert het schip af in IJmuiden. Je gaat van boord, nog even door de douane en dan gaat het weer op huis aan. Nu kan je heerlijk na genieten van een prachtige 15-daagse motorvakantie door Schotland

De route kan afwijken i.v.m. beschikbaarheid van hotel accommodatie.

    Bij de reissom inbegrepen 15 daagse motorvakantie door Schotland

  • Overtocht met DFDS Seaways van IJmuiden naar Newcastle en terug inclusief
   voertuig(en) ontbijt en diner in het buffetrestaurant en een hut(ten) geschikt voor 2 personen;
  • 12 Hotelovernachtingen op basis van bed & breakfast;
  • Dagroutes geschikt voor google maps of Garmin en Tom-Tom motornavigatie systemen;
  • Persoonlijke reisbrochure met:
   – Algemene informatie Groot-Brittanië;
   – Informatie over de verkeersregels in Groot-Brittannië;
   – Informatie en adressen van de geboekte hotels en inn’s;
   – Reisplanning;
   – Stickers voor het afplakken van koplamp i.v.m. het links rijden;
   – Instructie hoe de stickers (indien nodig) op de koplap te plakken;
   – Points of Interest per dag inclusief adres en website (voor zover bij ons bekent);
   – Belangrijke adressen en telefoonnummers indien nodig bij calamiteiten;
   – Per reiziger een Emergency Information formulier;
  • De brochure wordt ook als PDF naar u verzonden, altijd makkelijk om even op tablet, I-pad of mobieltje te kijken bij de websites van de points of interest;
  • GGTO Reisgarantie;

Aanpassen van deze reis

Heb je wensen of wil je de route hier en daar aangepast hebben?  Neem dan contact op met LRP Reizen. Wij kijken naar de mogelijkheden en bespreken die met u.

Hotels en Inn’s

De hotels die wij boeken voor onze klanten zijn familie hotels en Inn’s die in meeste gevallen in dorpen of net even buiten de stad zijn gesitueerd.

Bij bijna alle accommodaties kan ook in het restaurant gedineerd worden, mocht dat niet zo zijn dan is er een etablissement in de omgeving van het hotel waar gedineerd kan worden.

Vanzelfsprekend een landingsdrankje worden genuttigd in de pub van het hotel of mocht dat ook niet aanwezig zijn dan in de directe omgeving van het hotel.

Alle kamers zijn voorzien van TV, mogelijkheid van zelf thee en/of koffie bereiden en hebben een eigen badkamer met faciliteiten die je in zo’n ruimte mag verwachten.
WiFi is in de meeste gevallen gratis, vraag wel om de toegangscode.

De hotelier en personeel zijn altijd bereid om u meer te vertellen over de omgeving.